W czasach kiedy nie było jeszcze hipermarketów, dyskontów czy galerii handlowych, to właśnie w centrach miast koncentrował się handel i rozrywka. Jednym z takich miejsc była ulica Wolności w Chorzowie. Dziś nie tętni już życiem jak kiedyś, choć znajduje się tam kilka punktów, które radzą sobie całkiem nieźle.
Tu należy wtrącić jedną rzecz: jeśli nie wspominasz Wolki z lat świetności z sentymentem i nostalgią, nie nazywaj siebie chorzowianinem!
Kult zapiekanki
Oczywiście warto czasem spojrzeć za siebie, jednak wzrok powinno się skupiać głównie na tym, co jest przed nami. Z tego założenia wychodzą przedsiębiorcy, którzy mimo zmiany trendów, nadal chcą tutaj prowadzić swoje biznesy.
Nie da się ukryć, że pośród wszędobylskiej chińszczyzny, to właśnie gastronomia wyrasta jako to, co dziś przyciąga konsumentów na słynną Wolkę. A jeśli o kulcie mowa, to czy jest coś bardziej pożądanego w świecie, gdzie zarzucani jesteśmy kebabami, hot-dogami i burgerami? Mowa oczywiście o tradycyjnej, polskiej zapiekance. Ale też nie byle jakiej, bo kultowej.
TODOJUTRA kultowe zapiexy to już 6 lokali na Śląsku. Pierwszy z nich powstał dekadę temu na ul. Mariackiej w Katowicach i funkcjonuje do dziś. Kolejny mieści się w Chorzowie i również ma się bardzo dobrze. Na dowód tego, rozbudowano go o dodatkową przestrzeń: to całoroczny, w pełni przeszklony ogród. Od teraz można cieszyć się smakiem ulubionych zapiekanek, spoglądając w każdą stronę Wolki, niezależnie od pory roku!
Czy inwestycja w całoroczny taras na chorzowskiej Wolce może okazać się strzałem w dziesiątkę? Dawid Mendyka, właściciel i twórca TODOJUTRA jest przekonany, że tak. Wychowywał się na pobliskim osiedlu “Irys” i nie kryje, że lokalizacja lokalu nie jest przypadkowa.
- Oczywiście sentymenty to jedno, ale trzeba mieć smaczny produkt, dobry plan i życzliwych ludzi wokół siebie. Taka mieszanka daje gwarancję sukcesu - wskazuje Dawid Mendyka - Stworzyliśmy tu bardzo fajną społeczność, zarówno wśród pracowników jak i gości naszego lokalu - dodaje szef kultowych zapiex.
Co w menu?
Co łączy "bez cudów", "kmicica" i "dzikiego drwala"? To oczywiście wybrane smaki zapiex, spośród których każdy powinien znaleźć coś dla siebie. We wszystkich znajdziemy specjalną, autorską mieszankę serów. W TODOJUTRA dużą popularnością cieszą się także śniadaniowe bajgle. A “jeśli pan jest wegetariański”, również nie wyjdzie z lokalu głodny. Autorzy dań zapewniają, że choć pieczarki faktycznie są przez nich duszone, to jednak duszone z miłością.
Ofertę uzupełnia bogaty wybór napojów na ciepło, zimno, i też tych wyskokowych. To także dobre miejsce na spotkanie w większym gronie. Zaletą jest tu możliwość skomponowania zestawu, dzięki czemu cena będzie łagodniejsza dla portfela.
Dodatkowy kanał sprzedaży na wynos i z dostawą na pewno ucieszy tych bardziej zabieganych. Osobiście jednak polecamy konsumpcję w lokalu, bo przecież to właśnie ludzie tworzą miejsca.
Więcej na todojutra.pl
Napisz komentarz
Komentarze